ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ

5+1 μύθοι που πιστεύεις ακόμη για τα μαλλιά σου!

By  | 

Παντού υπάρχει ένας μύθος πόσο μάλλον στη beauty ρουτίνα μας και φυσικά όσο είσαι πιστή αναγνώστρια αυτής της στήλης, θα φροντίζουμε να τους καταρρίπτουμε και να σου μεταφέρουμε την πάσα αλήθεια…

 

#1. Τα λαδάκια βαραίνουν τα μαλλιά, πόσο μάλλον αν έχεις λιπαρά ή λεπτά!
Μπορεί από μόνη της η λέξη λάδι σε συνδυασμό με τα μαλλιά να σε παραπέμπει σε ένα άσχημο συνειρμό για τα μαλλιά σου, όμως, αυτό είναι μύθος! Φυσικά, δεν αναφερόμαστε στην περίπτωση α) του να εφαρμόζεις το λαδάκι μαλλιών στις ρίζες των μαλλιών σου ή στο τριχωτό της κεφαλής σου και β) της υπερβολικής ποσότητας . Τα λάδια μαλλιών ενυδατώνουν, θρέφουν και προστατεύουν τα μαλλιά από το φριζάρισμα και άλλους εξωτερικούς εχθρούς (όπως οι κακές κλιματολογικές συνθήκες) και χάρη στις ανάλαφρες συνθέσεις τους, δεν βαραίνουν την τρίχα, μιας και απορροφούνται άμεσα.

#2. Αν θέλεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν μην τα κόβεις καθόλου!
Το να αφήνεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν και να αρνείσαι κατηγορηματικά τα κουρέψεις, μάλλον θα επιδεινώσει το πρόβλημα των κατεστραμμένων άκρων σου και της ψαλίδας. Από την άλλη, είναι μύθος να πιστεύεις ότι με το να τα κόβεις τακτικά (π.χ κάθε 2-3 εβδομάδες) θα τα κάνει να μακρύνουν πιο γρήγορα! Ένα καλό timing είναι κάθε 8 εβδομάδες να κουρεύεις μερικά εκατοστά από τις ταλαιπωρημένες άκρες των μαλλιών σου προκειμένου αυτά να δείχνουν υγιή και λαμπερά.

giphy
#3. Η τριχόπτωση οφείλεται μόνο στην κληρονομικότητα
Είναι λάθος αν πιστεύεις πως η τριχόπτωση οφείλεται ΜΟΝΟ στο DNA που «δίχως άλλη επιλογή» κληρονόμησες από τη μαμά και το μπαμπά σου! Η τριχόπτωση οφείλεται τόσο σε ενδογενείς παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα αλλά και οι ορμονικές διαταραχές (π.χ στην περίοδο της εγκυμοσύνης ή της εμμηνόπαυσης), όσο και σε εξωγενείς παράγοντες, το άγχος σε καθημερινή βάση, η σωματική καταπόνηση, μια μη- ισορροπημένη και αυστηρή δίαιτα, η υπερβολική τριβή σε χτένισμα και βούρτσισμα, μια φαρμακευτική αγωγή, η αναιμία, το καθημερινό άγχος.
iycdar l 610x610 tshirt model models modelstreet streetmodel hair tshirt style female fashion cool tildalindstam coolshirts
#4. Όσο πιο πολύ βουρτσίζεις τα μαλλιά σου, τόσο πιο λαμπερά και λεία γίνονται
Και σε αυτό το σημείο ήρθε η ώρα να καταρρίψεις το μύθο που συχνά πυκνά άκουγες από το στόμα της γιαγιάς σου, πως όσο περισσότερο βουρτσίζεις τα μαλλιά σου, τόσο πιο λεία και απαλά γίνονται. Σίγουρα, το βούρτσισμα βοηθάει στο να διανέμονται ομοιόμορφα τα φυσικά έλαια που παράγονται στο τριχωτό της κεφαλής αλλά αυτό δε σημαίνει πως όσο πιο πολλές φορές το κάνεις, τόσο καλύτερο είναι για τα μαλλιά σου. Στην πραγματικότητα, το να βουρτσίζεις αρκετές φορές την ημέρα τα μαλλιά σου – πόσο μάλλον με όχι και τόσο ήπιο τρόπο- μπορεί να δημιουργήσει φριζάρισμα αλλά και φθορά σε βάθος χρόνου. Κι αν ψάχνεις για τη σωστή τεχνική… ξεκίνα από κάτω (τις άκρες) προς τα επάνω (ρίζες) !

 

z 3496f92b

#5. Όλα τα σαμπουάν και γενικότερα οι σειρές περιποίησης λειτουργούν το ίδιο!
Λάθος! Στην ίδια λογική όλες οι κρέμες ημέρας θα πρέπει να είναι ίδιες ή αντίστοιχα όλα τα κόκκινα κραγιόν! Κι όμως υπάρχει διαφορά και μάλιστα μεγάλη από τη μία σειρά περιποίησης στην άλλη. Με βάση την κάθε ανάγκη που έχεις για τα μαλλιά σου, θα πρέπει να ψάξεις (και αν θέλεις με τη βοήθεια κάποιου ειδικού), το προϊόν/ σειρά θεραπείας που σου ταιριάζει!

 

#6. Όσο πιο συχνά λούζεσαι, τόσο πιο υγιή είναι τα μαλλιά σου
Όταν λούζεσαι κάθε μέρα, στο τριχωτό της κεφαλής παράγεται περισσότερο σμήγμα από το κανονικό και τα μαλλιά σου γίνονται ακόμη πιο λιπαρά. Κάθε δύο ή τρεις μέρες είναι ένα καλό timing!

shampoo ingredients hair

Source queen.gr