ΔΙΑΦΟΡΑ

Γιατί πρέπει να κάνεις συχνά αποτοξίνωση από το κόκκινο κρέας

By  | 

Από την άλλη, πρόσφατη έρευνα των επιστημόνων του Harvard School of Public Health καταλήγει ότι αν καταφέρεις να αποκλείσεις από τη διατροφή σου το κόκκινο κρέας, θα ζήσεις περισσότερο. Χωρίς να θέλει να σε τρομάξει, ο ερευνητής-καθηγητής διατροφολογίας Frank Hu προειδοποιεί: «Η τακτική κατανάλωση κόκκινου κρέατος και ιδίως επεξεργασμένου αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου». Για να τον αποτρέψεις, θα πρέπει να αντικαταστήσεις το κόκκινο κρέας με ψάρι, κοτόπουλο, ξηρούς καρπούς και όσπρια. Επιλέγοντας εναλλακτικές και πιο υγιεινές πηγές πρωτεΐνης, μειώνεις από 7% έως 19% τον κίνδυνο να νοσήσεις από χρόνιες ασθένειες, όπως διαβήτη τύπου 2, στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικά επεισόδια και διάφορες μορφές καρκίνου.

Έτσι, για εσένα που κατανάλωσες μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος την περίοδο των εορτών, δες πόσα κερδίζεις από τη συχνή αποχή του:

Καλύτερη υγεία και περισσότερη ενέργεια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Preventative Medicine.

Μακροζωία χωρίς καρδιακά προβλήματα, αφού η κατανάλωση του κόκκινου κρέατος οδηγεί σε καρδιαγγειακές νόσους και αυξάνει τις πιθανότητες από πρόωρο θάνατο κατά 19%, όπως αναφέραμε πιο πάνω.
Μειωμένος κίνδυνος εμφάνισης παχυσαρκίας. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι τρώνε μικρή ποσότητα κόκκινου κρέατος έχουν χαμηλότερο βάρος και Δείκτη Μάζας Σώματος.

Source faysbook